Tuesday, February 6, 2007

EXPOSICIO ROBERT WILSON

El passat divendres 2 de febrer vaig anar a veure una exposició de l'escenògraf-fotògraf Robert Wilson. Tot i no haver-ne sentit a parlar mai hi vaig anar molt recomenat pels meus companys de pis. Després de caminar uns minuts per la zona sud-est de la ciutat, i cada vegada allunyant-nos més de la zona cèntrica vem arribar a un barri d'edificis d'estil industrial amb poca vida, semblava que ens haguessim traslladat a Manchester. L'exposició estava dividida a dos edifics diferents.

Al primer hi havia un video art: tractava d'una projecció a mides gegantines (una paret de 14 per 5 metres). A la imatge s'hi podia veure a l'actriu Winona Ryder amb unes flors al cap enterrada només fins a la part del coll amb una muntanya de sorra. Sobre la muntanya hi havia un bolso vermell, un raspall de les dents i una mena de màquina petita que no se'n podia distingir la funció...es feia de nit, de dia...i així anava fent un cicle interminable. De fons se sentien uns violins molt aguts que acompanyaven el moviment de la llum.

Al segon edifici em va impressionar moltíssim la galeria en sí. L'artista ha aprofitat el llençament d'una nova gamma de televisions de plasma d'alta definició d'última generació i les ha fet servir com suport per a la seva obra.
Eren tot un seguit de passadissos blancs, interminables, que només s'il.luminaven pels colors de les imatges de l'artista. Totes les imatges eren retrats de diferents actors, actrius i personatges de la cultura. Cada una de les imatges es projectava a través d'una pantalla de plasma situada en format vertical, com si es tractés d'un cuadre però els personatges es podien moure lleugerament. Contant que hi havien unes 40 imatges i que cada pantalla de plasma (d'alta definició) costa 3000 euros (mínim), imagineu-vos el pressupost de l'exposició!



Bé, a mi personalment em va impressionar més la galeria i la qualitat de l'exposició que les obres en si. Vaig trobar que els hi faltava una mica més de dramatisme, i sobretot algun missatge més clar. Li agrada molt jugar amb els colors de fons plans i un personatge amb un atrezzo curiós. Resultat: exposició: bé tirant a notable, galeria: impressionant!!

1 comment:

Anonymous said...

Moltes gràcies per l'esforç de desenvolupament per discutir això, em sembla molt important això i com estudiar molt més sobre aquest tema. Si és possible, a mesura que adquireixi experiència, et faria res l'actualització de la seva pàgina web amb una gran quantitat més informació? És molt beneficiós per a mi.